Jeugdwerk

Kinderen en kleinkinderen van alle leeftijden zijn bij ons welkom.

Creche

Kinderen van alle leeftijden zijn bij ons welkom. Elke week is er tijdens de kerkdienst oppas voor de allerjongsten (0-3 jaar).

Een ervaren oppas doet spelletje en leest voor. Als het kan schuiven peuters gezellig aan bij het knutselwerkje of verhaal van de kinderkerk. Je kunt dus als ouder rustig aan de dienst deelnemen!

Er is geen crèche tijdens de schoolvakanties.
Wil je met jouw jonge kind minimaal 10 minuten vóór de dienst in de kerk zijn? Dan kunnen de kinderen in alle rust achtergelaten worden.
Voor informatie kun je terecht bij ds. Hetty Brederoo.

Kerk op schoot

Een viering voor jonge kinderen en hun (groot)ouders die helemaal aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Wij zitten samen op dekens en kussens midden in de kerk. Beweging, eenvoudige liederen, stil worden en gebed, prentenboeken, symbolen… en meer krijgen een plek. De dienst wordt vorm gegeven door een groep ouders en ds. Hetty Brederoo.

De focus ligt op kinderen van 2-4 jaar, maar iedereen van 0-6 is welkom in de kring. We komen in de kerk bijeen van 9.15 tot 10.00 uur. Wie daarna wil blijven voor de kerkdienst om 10.30 uur kan dat makkelijk doen, er is dan oppas.

De eerste jaren zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een kind, ook op spiritueel gebied. Het fundament van vertrouwen en Godsbeeld groeit in deze jaren. Kinderen hebben een eigen toegang tot spiritualiteit. Het is mooi om deze samen te ontdekken, naar kinderen te luisteren en van ons eigen vertrouwen en hoop te vertellen.

Kinderkerk en tienerkerk

Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom in onze kinderkerk! Groeien in de liefde tot God en mensen, ontwikkelen van spiritualiteit, kennismaken met waardevolle geloofstradities. Samen luisteren naar boeiende verhalen, praten, vieren, spelen, zingen, knutselen.

Ongeveer twee keer per maand is er in de Hamburgerstraat kinderkerk en tienerkerk. Voor de data zie de agenda. Er is geen kinderkerk tijdens de schoolvakanties.

De kinderen en jongeren beginnen de dienst samen met de volwassenen in de kerk. Ze horen erbij: we zingen en bidden samen. Vóór het begin van lezingen en preek gaan zij met de kinderkerkleidster naar hun eigen ruimte. Leeftijdsgericht verdiepen ze zich in de mooie boodschap van Gods liefde. Als we het Heilig Avondmaal vieren, dan komen de kinderen en jongeren voor de communie weer naar de kerk. Samen staan we in de kring.

Samen erop uit!

Een hoogtepunt is ons jaarlijks uitstapje met kinderen en ouders op de laatste kinderkerkzondag vóór de zomervakantie. Natuurlijk valt er van alles te beleven….