Pastor Gerrit Krul

Pastor Gerrit Krul is op dit moment wegens persoonlijke omstandigheden niet beschikbaar voor het werk in de gemeente.

 

Mijn naam is Gerrit Krul en ik ben 69 jaar oud.  Sinds begin 2019 ben ik lid van de Evangelisch Lutherse Gemeente. Voordien was ik lid van de Protestantse Gemeente in Utrecht.

In 2003 ben ik, na 33 jaar werkzaam geweest te zijn in de zorg als verpleegkundige, gestart met de studie Theologie aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle. Op 6 augustus 2006 ben ik in een dienst in de Smeezaal van het Bartholomeus Gasthuis in de ‘bediening’ gesteld.

Tot mijn pensionering gewerkt heb ik gewerkt als geestelijk verzorger in diverse verpleeg- en verzorgingshuizen in Utrecht, onder andere het Bartholomeus Gasthuis en Huize Tolsteeg. Ook ben ik enige tijd in dienst geweest van de PGU als kerkelijk werker, van waaruit ik voorging in vele instellingen, onder andere de Wartburg.

In mijn werk ging ik voor in erediensten en bezocht ik (zieke) bewoners. Ik leidde Bijbelgesprekskringen  en zangmiddagen. Ook heb ik vele uitvaartdiensten mogen leiden.

Na mijn pensionering ben ik blijven voorgaan in de diverse huizen. Ook leidde ik kerkdiensten in diverse kerken, onder andere in Tiel, IJsselstein, Wijk bij Duurstede en Utrecht. Sinds ik lid ben van onze gemeente ben ik ook al enige malen voorgegaan in de Hamburgerstraat en in de Lutherkapel in Zeist.

Het is me daarom een grote vreugde, dat de Kerkenraad mij per 1 januari 2021 aangesteld heeft als kerkelijk werker in onze gemeente. Ik hoop in deze functie een beetje de leegte op te vullen, die ontstaan is door het vertrek van Christiane Karrer.

Ik bezoek oudere gemeenteleden (met inachtneming van de coronamaatregelen) Door de coronapandemie is voor veel gemeenteleden het contact met de kerk verminderd. Ik hoop door mijn aanstelling deze contacten weer wat te kunnen aanhalen. Het is een lange lijst van namen, die ik gekregen heb. Iedereen komt aan de beurt. Maar deinst u er niet voor terug om zelf contact met Hetty of met mij te zoeken.

Onze telefoonnummers en e-mailadressen staan iedere week in de nieuwsbrief en iedere maand in het Kerkblad.

Ik hoop dat ik onze gemeente onder de Zegen van de Eeuwige in vreugde mag dienen.