Verhuur Utrecht

Wist u dat de Lutherse Kerk over diverse ruimten beschikt die u tegen een aantrekkelijke prijs kunt huren? 

Locatie

Hamburgerstraat 9-11. Ons kerkgebouw ligt midden in de Binnenstad in het Centrum van Utrecht, tussen Dom en museum Catharijneconvent.

Bereikbaarheid

Het Stadhuis is op 5 minuten loopafstand. Vanaf het Centraal Station is het 10 minuten lopen. U kunt ook buslijn 2 nemen. Parkeergarage Springweg op 2 minuut loopafstand.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of de locatie bezichtigen? Neem contact op met dhr. W.L. (Willie) van der Merwe. Tel. 06-177 420 56,  e-mail: kosterutrecht@luthersutrechtzeist.nl

Huurprijs

De huurprijs is afhankelijk van de aard van de bijeenkomst, de benodigde faciliteiten en het aantal te verwachten personen. De koster  informeert u graag over de kosten.

Zalen

Kerkzaal: sfeervolle vierkante kerkruimte met twee zijvleugels en balkon. Aantal personen maximaal: 150
Zaalruimte 1. (wijkzaal): aantal personen maximaal 25
Zaalruimte 2. (consistorie): aantal personen maximaal 12

Faciliteiten

 • beamer
 • wifi-netwerk
 • geluidsinstallatie
 • catering:
  • koffie/thee
  • lunch
  • borrel
 • Roltstoeltoegankelijk (géén invalidentoilet beschikbaar)
  N.B. toegang tijdens het concert is niet meer mogelijk

 

Concerten

De kerk is heel geschikt voor het geven van concerten. Aanbeveling hiervoor is dat Het Festival Oude Muziek tijdens het festival altijd onze kerk inhuurt voor de fringe-concerten. Er is een prima akoestiek. De intieme ruimte zorg voor een warme sfeer. In de kerk zijn o.a. een orgel en piano aanwezig.

Lezingen

De kerkzaal is door de afmetingen heel goed bruikbaar voor het geven van lezingen. De koster kan een aansluitende borrel organiseren.

Vergaderen

Naast de kerkzaal zijn drie ruimtes beschikbaar voor vergaderruimte, of voor het werken in verschillende groepen.

Koorrepetities

Zoekt u een centraal gelegen locatie voor uw koor voor de wekelijkse repetitie? Informeer bij de koster wat mogelijk is.

Trouwlocatie

De kerk is door de Gemeente Utrecht erkend als officiële trouwlocatie voor het burgerlijk huwelijk. Als trouwlocatie voor het kerkelijk huwelijk is onze kerk zeer geschikt mede door het intieme en bekoorlijke interieur en de locatie dicht bij het Stadhuis. De kerk heeft een Bätz-Witte orgel. Kom eens langs en bekijk de mogelijkheden samen met onze koster.